Bitcoin turcia

Cum se cumpără Bitcoin (BTC) în Turcia - Ghid simplu

Play Banca Centrală a Turciei CBRT a interzis folosirea criptomonedelor şi criptoactivelor pentru achiziţii de bunuri şi servicii, menţionând posibilele pagube ''ireparabile'' şi riscurile semnificative în urma unor astfel de tranzacţii, se arată în legislaţia publicată în Gazeta Oficială a ţării, transmite Reuters.

Conform CBRT, criptomonedele şi alte active digitale de acest tip, bazate pe tehnologia registrului distribuit distributed ledger technology - DLTnu pot fi folosite, direct sau indirect, ca instrumente de plată. În ultimul timp s-a constat un boom al pieţei criptomonedelor în Turcia, pe fondul deprecierii monedei naţionale şi a inflaţiei ridicate. Într-un comunicat în care explică motivul interdicţiei folosirii criptomonedelor şi criptoactivelor, Banca Turciei susţine că aceste active "nu sunt supuse unor mecanisme de supervizare şi reglementare.

strategia de tranzacționare bitcoin algo cine sunt piețele btc

Se consideră că folosirea lor pentru plăţi ar putea cauza pierderi irecuperabile pentru părţile implicate în tranzacţii şi ele includ elemente care ar putea submina încrederea în metodele şi instrumentele actuale de plată". Săptămâna trecută, autorităţile de la Ankara au cerut de la platformele de tranzacţionare informaţii referitoare la utilizatori.

bitcoin înalt și scăzut etrade crypto

Legislaţia va intra în vigoare din 30 aprilie. Şi Banca Naţională a României a informat joi că a constatat menţinerea tendinţei de creştere a interesului publicului faţă de monedele virtuale denumite şi criptoactive şi atrage atenţia că, în opinia sa, acestea continuă să reprezinte active speculative foarte volatile şi extrem bitcoin turcia riscante, cu un potenţial ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor.

btc eur kurss best bitcoin australia

Deşi, potrivit opiniilor Autorităţii Bancare Europene, riscul de utilizare ilicită a monedelor virtuale se menţine ridicat, au fost create premise pentru administrarea acestuia. Astfel, furnizorii de servicii de bitcoin turcia între monede virtuale şi monede fiduciare şi furnizorii de portofele digitale sunt obligaţi, începând cu 15 iuliesă se conformeze prevederilor Legii nr. Totodată, la nivel european, a fost demarat procesul de reglementare a monedelor virtuale bitcoin turcia a furnizorilor de servicii în legătură cu acestea, iar, în prezent, au loc negocieri între statele membre pe baza propunerii de Regulament elaborată de Comisia Script hack bitcoin privind piaţa criptoactivelor.

Reglementările Băncii Naţionale a României nu conţin prevederi care să interzică instituţiilor de credit să ofere servicii de cont furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare bitcoin turcia furnizorilor de portofele digitale, se mai arată în comunicatul băncii centrale.

Tweet Turcia a lansat o vânătoare la scară largă, după ce fondatorul unuia dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din ţară a întrerupt plăţile către clienţi şi a fugit în afara graniţelor.

Manifestarea unor riscuri bitcoin turcia deţinerii şi tranzacţionării monedelor virtuale şi volatilitatea semnificativă a preţului unor monede virtuale tranzacţionate nu reprezintă în acest moment o ameninţare la adresa stabilităţii financiare din România, apreciază BNR.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare.

Articol Început de capitol, reglementatorii nu mai pot ignora criptomonedele Un fenomen considerat mai întâi exotic, apoi experimental, criptomonedele au intrat în ultima vreme în topul de priorități al autorităților de reglementare, fie că vorbim de guverne, bănci centrale, autorități de supraveghere, Fondul Monetar Internațional sau agenda summitului G

Citițiși